Mudaravi annab häid tulemusi

, Tervise sanatooriumi vanemarst
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krooniliste liigese- ja lihasehaiguste ning lülisambahaiguste kuurortravis on üks efektiivsemaid soojaravi meetodeid mudaravi. Selle kasutamise eesmärk on mõjutada organismi üldist reaktiivsusseisundit ja avaldada toimet haiguskolde piirkonda.

Mudaravi soojatoime tõttu paraneb liigestes ja lihastes vereringe, tekib lõõgastunud enesetunne, mida võimendab pidurdusprotsesside tugevnemine peaajukoores. Selle tulemusena tekib mõnus unisus ja väsimus protseduuri ajal ja järel.

Mudas leiduvate bioloogiliselt aktiivsete ainete – need on humiinained – ning mineraalainete ja metallide biostimuleeriva toime tõttu kiireneb kudedes ainevahetus, mis soodustab rakkude uuenemist ja aitab organismist välja viia ainevahetuse jääke. Ainevahetuse kiirenemise tõttu võib ravikuuri alguses tekkida lühiaegne haigusprotsessi ägenemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles