Muda on uuritud loodusravim

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Übner on Eesti ravimudasid põhjalikult uurinud ja töö tulemusi Jaapanis kogu maailmale tutvustanud.
Monika Übner on Eesti ravimudasid põhjalikult uurinud ja töö tulemusi Jaapanis kogu maailmale tutvustanud. Foto: Ants Liigus

TÜ Pärnu kolledži vanemteadur Monika Übner uuris Eesti ravimudasid ja nende toimet põlve osteoartriidi puhul kuuepäevases spaa ravipaketis.

Haapsalu kompetentsikeskuse TERE finantseeritud uuringus võrdles Übner mudade ja mudaprotseduuride mõju valule ja põlve liikumisvõimekusele kuni kuus kuud pärast ravi. Uuringus osales neli ravispaad: Värska sanatoorium, Haapsalu spaahotell Laine ja Fra Mare Thalasso spaa ning Pärnu sanatoorium Tervis.

“Haapsalu, Ermistu ja Värska muda uurimine oli suur töö, tahtsime leida võimalusi, kuidas muuta kuuepäevane mudaravipakett efektiivsemaks,” tutvustas Übner oma tööd. Uuringu ajendiks oli tõsiasi, et mudaravi ei juleta võtta kuurordipaketti, sest üldlevinud on arvamus, et alla kümne korra pole sel protseduuril mõju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles