Kaelase lapsed õppisid loodust tundma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelase kooli perel on tava käia sügislaagris Karula rahvuspargis, kus neile jagub loodusega tutvumise kõrval pisukest töörõõmugi.
Kaelase kooli perel on tava käia sügislaagris Karula rahvuspargis, kus neile jagub loodusega tutvumise kõrval pisukest töörõõmugi. Foto: Eedi Lelov

Kaelase kooli perel on tore tava käia sügislaagris Karula rahvuspargis, et õppida looduses käituma ja tunda rõõmu enda tööpanusest.

“Laagrielu kaudu kujundame õpilaste väärtushinnanguid ja töössesuhtumist, nagu näiteks pärandmaastike taastamine, lambaaedade ehitamine ja maasikapõllu rajamine,” selgitas Kaelase kooli õpetaja Jane Vain.

Lapsed õpivad looduses käituma ja olema säästlikud ning saavad teada, millised loodusväärtused meil on. Sellele aitavad kaasa kohalikud talupidajad-lambakasvatajad Mats Meriste, Lilian Veske ja Lilia Tali.

Esimesel laagripäeval võttis Meriste koolirahva sappa, rääkis jalgsirännakul pärandkooslustest, metsade ja põldude kujunemisest. Samuti seentest, millest enim elevust tekitas suur sirmik, sest seda söögiseent ei olnud enamik lapsi näinud.

Teisel laagripäeval uurisid lapsed juhendajaga Ähijärve kaldaäärset elustikku, kaani- ja sääsevastseid, ujureid, puruvanasid.

“Üks päev oli laagrilistele tööpäev, sauna ümbrusest kanti kokku heina ja mahavõetud võsa, pärast õppisid lapsed viltimistehnikas asjade valmistamist,” märkis õpetaja.

Tagasisõidu eel käidi metsas seenel ja juhendajad rääkisid, mis ohud seal on ja kuidas neid ennetada, milliseid ravimtaimi võib sügiselgi korjata.

“Alati on lapsed saanud Karula laagrist emotsionaalse laengu, alati jääb töödest isetegemise rõõm,” kinnitas õpetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles