Pärnu kohtuhoone saab Pihkva pangamaja katuse

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembrikuus, kui eemaldatakse kohtumaja kattev “telk”, peaks hoone välja nägema nii väljast kui seest nagu läinud sajandi esimestel kümnenditel.
Septembrikuus, kui eemaldatakse kohtumaja kattev “telk”, peaks hoone välja nägema nii väljast kui seest nagu läinud sajandi esimestel kümnenditel. Foto: Urmas Luik

Pärnu Rüütli tänava kohtumaja üle on veetud hiiglaslik telk, mida pole Pärnus varem nähtud. Hoonele uue katuse ehitamiseks kasutatakse siinmail harva tarvitatavat tehnoloogiat. Ehitatav katus aga tuleb selline, nagu sajand tagasi.

Katusetöö tellinud Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsioonijuhi Madis Idnurme sõnade kohaselt vahetavad töömehed kohtumaja katusekatte, osaliselt ehitatakse ümber katusekonstruktsioon ning pööningu vahelaed saavad uue soojustuse.

Seejuures restaureeritakse katuse säilinud ehiselemendid ning taastatakse katust kaunistanud sepised. Restaureerimistööd ei hõlma hoone siseruume, mistõttu jääb see kogu ehitustööde vältel jätkuvalt avatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles