Kuldmäe perevägivalla süüasjas leppimiseni ei jõutud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Kuldmäe
Toivo Kuldmäe Foto: Egert Kamenik

AS Kihnu Veeteede juhatuse esimehe Toivo Kuldmäe perevägivalla kriminaalasja lepitusmenetlus ei õnnestunud, mistõttu kohus jätkab tema süüasja arutamist tuleval kevadel.

Pärnu maakohus määras Kuldmäe (46) kriminaalasja istungid järgmise aasta 26. ja 27. aprillile, ütles maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu ERRi uudisteportaalile.

Aprillis andis maakohus Kuldmäele ja tema endisest pereliikmest kannatanule võimaluse minna süüasja lahendamisel üle lepitusmenetlusele, kuid pooled kokkuleppele ei saanud.

Et Kuldmäe kriminaalasja arutamine on kannatanu eraelu kaitseks kuulutatud kinniseks, istungitel toimuva kohta avalikkusele teavet ei anta.

Lääne ringkonnaprokuröri Anne Sillaotsa süüdistuse järgi tekitas Kuldmäe 2005. aasta juunis füüsilist valu oma alaealisele pojale, sama aasta juulis lõi oma endist abikaasat käega näkku ja kolm korda jalaga kehasse. Samuti oli Kuldmäel rüselus oma endise äiaga.

Süüdistuse järgi lõi Kuldmäe 2005. aasta detsembris naisel ahjuroobiga puruks käeluu ja 2007. aasta jaanuaris lõi pojale rusikaga näkku.
 
Juba 2005. aasta kevadel karistas Tallinna ringkonnakohus Kuldmäed oma lähedastega vägivallatsemise eest tingimisi vangistusega.

Süüdimõistmisel kehalises väärkohtlemises võib kohus määrata kuni kolmeaastase vangistuse.

Copy
Tagasi üles