KIK toetab looduskaitset

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) alustas taotluste vastuvõtmist neilt, kes vajavad looduskaitseliste tegevuste toetust, taotlejate vahel on jagada Euroopa regionaalarengu fondist eraldatud 30 miljonit krooni.

KIKi Pärnumaa esindaja Piia Eller selgitas, et kogu riigi toetusraha jaguneb pooleks. Esimene pool ehk 15 miljonit krooni on mõeldud ohustatud liikide elupaikade ja populatsioonide säilitamiseks ja taastamiseks ning võõrliikide arvukuse piiramiseks. Teine pool rahast aga kaitstavate parkide korrastamiseks, üksikobjektide ja maastike soodsa seisundi taastamiseks ning loodusobjektide külastamist suunava infrastruktuuri rajamiseks või uuendamiseks.

Projekti saab KIK anda toetust 250 000 kuni viis miljonit krooni ja taotleja omafinantseering peab moodustama kümme protsenti projekti maksumusest.

Euroopa regionaalarengu fondi meetme “Looduse mitmekesisuse säilitamine” teise avatud taotlusvooru põhimõtteid ja tingimusi tutvustavad keskkonnaministeeriumi ja KIKi töötajad tasuta teabepäeval Pärnu maavalitsuses 18. oktoobril.

Looduse mitmekesisuse säilitamiseks on Euroopa regionaalarengu fondist aastateks 2007-2013 Eestile mõeldud 340 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles