Vihmast ilma jätkub vähemalt nädalaks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm.
Vihmane ilm. Foto: Tairo Lutter

Ilmateenistuse nädalaprognoos suviseid puhkajaid ilmselt rõõmsaks ei tee – hoovihma jätkub vähemalt järgmise kolmapäevani.

Homme jääme Läänemerel oleva madalrõhuala servaalale. Öösel sajab kohati, päeval pea kõikjal hoovihma, võimalik on äike. Puhub edelatuul 5-11, puhanguti 14 m/s. Sooja on öösel 11 kuni 16, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Reedel nihkub madalrõhuala Läänemerelt Eesti kohale. Öösel on sajuhooge harvem, päev tuleb vihmane. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul, päeval tugevneb saartel põhja- ja loodetuul. Sooja on öösel 9 kuni 14, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Laupäeval (11.07.) ja pühapäeval (12.07) jääme väga aeglaselt Venemaale liikuva madalrõhuala lääneserva. Ööd on veidi kuivemad, hoovihma sajab kohati, päeval on sajuhooge tihedamalt ja laialdasemalt. Puhub mõõdukas, saartel tugev loodetuul, pühapäeval tuul nõrgeneb. Sooja on öösel 8 kuni 14, päeval 16 kuni 20 kraadi, vihmapilvede all paar kraadi vähem.

Esmaspäeval (13.07.) ja teisipäeval (14.07.) oleme väheaktiivses rõhuväljas. Hoovihmad jätkuvad, kuid on veidi harvemalt ja nõrgemad. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on öösiti 7 kuni 11, rannikul kohati kuni 14, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Kolmapäeval (15.07.) laieneb Lõuna-Skandinaavia kohal oleva madalrõhuala idaserv üle Eesti. Öösel sajab kohati hoovihma, päev on vihmane. Päeva jooksul tugevneb lõunakaare tuul. Sooja on öösel 8 kuni 14, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles