Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

UUS VÄLISMINISTER. Keit Pentus-Rosimannusest tühjaks jäänud välisministritoolile otsustas Reformierakonna juhatus paigutada parteitu diplomaadi Marina Kaljuranna. Uue välisministri kandidaadiks nimetatud diplomaat Marina Kaljurand (pildil) ütles, et võttis peaminister Taavi Rõivase ettepaneku vastu, sest just Rõivas suutis esimese poliitikuna ära seletada, miks teda on poliitikasse tarvis, vahendas Postimees.

Kaljurand kinnitas, et otsus ei olnud kerge. “Mind on ka varem poliitikasse kutsutud. Ma ei ole tänase päeva seisuga ühegi erakonna liige, sest siiamaani ei ole suutnud keegi seda ära seletada,” ütles ta pärast Reformierakonna juhatuse reedest koosolekut ajakirjanikele.

Marina Kaljurand, kes 1983. aastani kandis nime Marina Rajevskaja, sündis lätlasest isa ja venelannast ema perekonnas 1962. aastal. Enne karjääri diplomaadina oli ta laiemalt tuntud kui sulgpallimängija ja Eesti meister 1991. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles