Juhtkiri: Päike muusikast

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu päritolu kirjanik ja kirjandusteadlane Rein Veidemann alustas Postimehe veergudel omapoolset ülevaadet tänavusest klassikalise muusika tippsündmusest äärmise poeetilisusega, mis ei välista täpsust: “Võib vist öelda, et pääsuke toob päevasooja, Järvid suvesüdame. Pääsukeste päevasoe on seni jäänud üürikeseks, Pärnu muusikafestival ja Järvi akadeemia seevastu, kava järgi otsustades, tõotab tulla päikeseliselt külluslik.”

Saame Rein Veidemanni sedastusega igati ja rõõmuga nõustuda. Viiendat korda toimuv Pärnu muusikafestival Järvi akadeemia, mis terve selle nädala vältab, on tõesti päikeseliselt külluslik ja maailmatasemel kontsertide publik saab kindlasti samasuguse elamuse ning (vaimse) vitamiinilaksu, kui pakuksid seda päike, rand ja merevesi.

Järvi akadeemia raames toimub sel nädalal 15 kontserti, laienedes Pärnust Tallinna ja Narva. Nii et see pole lihtsalt rahvusvaheline suurüritus, vaid järjest suuremat osa Eestit hõlmav sündmus, mille puhul võime õigustatult rõõmu tunda, et selle sünnipaik ja märk on just Pärnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles