Juhtkiri: Raamatuid vabariigi sünnipäevaks

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Linnavolikogu otsus lõpetada oma kummalise juubelikomisjoni tegevus oli muidugi õige. Küll ei saa päris õigeks pidada, et Eesti Vabariigi 100. aastapäeva korraldus on täielikult delegeeritud Pärnu maavanema juhitavale komisjonile. Olnuks loomulik, et vabariigi sünnilinnal on oma juubelikomisjon, mida juhib linnapea.

Tundub, et 2018. aasta on mägede taga, aga ei ole. Kui soovime, et sellest suurepärasest tähtpäevast jääks kestev mälestus, peab juba praegu hakkama liigutama. Kas seda daatumit jääb linnaruumis midagi meenutama, ei oska öelda. Ühed tahavad Pätsi muuseumi, teised vabariigi rajajate-isade skulptuuriansamblit – konkreetsust ei paista kummagi puhul.

Mis Eesti Vabariigi juubelit võiksid pärnumaalastele kindlasti meenutama jääda, on raamatud. Eilses lehes kirjutasime rahvariiete valmistajast ja uurijast Marvi Volmerist, kes on kokku pannud ajaloo esimese täieliku käsitluse Pärnumaa rahvarõivastest. Kõik kihelkonnad on põhjalikult esindatud ja see on käsiraamat, mis võiks olla iga rahvuslikult mõtleva pärnumaalase riiulil. Probleem on, kuidas leida kirjastamiseks raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles