Pärnakad jäid Admiral Pitka luurevõistlusel kolmandaks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Pitka luurevõistlus.
Admiral Pitka luurevõistlus. Foto: Maret Kommer / Kaitseliit

Kuigi pärast kolmandat päeva olid pärnakad Võrumaa raskel maastikul rahvusvahelisel admiral Pitka luurevõistlusel asunud kaksikjuhtima, pidi Pärnumaa maleva I võistkond leppima laupäeval lõppenud mõõduvõtmisel Kuperjanovi pataljoni ja Tartu maleva esinduse järel kolmanda kohaga.

Pärnumaa maleva võistkondade esindaja vanemveebel Hannes Ausi sõnutsi paneb tänavune Pitka luurevõistlus proovile eelkõige võistlejate vastupidavuse ja  motivatsiooni.

“Võrumaa eripalgeline maastik ja järjest kerkiv õhutemperatuur pigistavad meestest viimase välja,” ütles Aus. “Keerulistest oludest hoolimata on võistlejate motivatsioon kõrge ja nad üritavad kindlasti saavutada maksimumi.” 

Võitjameeskonda kuulusid kapten Raido Ossip, nooremleitnant Aller Olesk, noorem-leitnant Alain-Edward Urm ja nooremveltveebel Leivo Laats, teatas kaitseväe peastaap BNSile. 

Kokku lõpetas võistluse 14 võistkonda 24 startinust. Naiskodukaitse võistkond lõpetas 11ndana, parim välisvõistkond oli Soome I, kes saavutas kümnenda koha. 

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal Eesti eri piirkonnas, et vähendada võistlejate koduväljaku eelist. Eesmärk on mõõta reaalsusele lähedastes oludes osalejate väljaõppe taset, relvastust/varustust ja moraali.

Võistlust peetakse omalaadsete seas üheks maailma raskemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles