Mees blokkis vallatee plokkidega

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuniks betoonplokid teed tõkestavad, peab Linda Lillepalu autoga koju pääsemiseks mitme kilomeetri pikkuse ringi tegema.
Kuniks betoonplokid teed tõkestavad, peab Linda Lillepalu autoga koju pääsemiseks mitme kilomeetri pikkuse ringi tegema. Foto: Urmas Luik

Et eramaalt läbi jooksev üldkasutatav tee vaidlusi tekitab, tuleb ikka ette. End Saarde vallas Jäärja külas sisse seadnud perekond Berg on viinud seda laadi vaidlused uuele tasemele, kehtestades oma tahet ja jõudu teel, mis kuulub vallale.

Bergid leiavad, et maanteeameti teederegistris numbrimärki 7110016 kandev Jänesemäe-Kiisa tee, mis jookseb nendele kuuluvate kinnistute vahelt läbi, jättes elamu ühele ja abihoone teisele poole teeserva, seab ohtu nende elu.

“Kellel on sealt vaja läbi sõita? Kellel on vaja minu akna all tolmutada autoga?” küsis Arvet Berg põhjendades, miks nad tegid Saarde vallavalitsusele taotluse tee oma majade vahelt kaotada ehk liita see nende kruntidega. Kellegi huve, õigusi ega heaolu tema väitel sellega ju ei riivataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles