Maret Maripuu: Töö farmis seakatku ajal – esikohal on ohutus

Maret Maripuu
, tööinspektsiooni peadirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu.
Maret Maripuu. Foto: PP

Peaaegu aasta tagasi, 8. septembril tuvastati esimesel metsseal Eestis sigade Aafrika katk. See tõsine teade tegi murelikuks kõik seakasvatajad, nii väikesed maapered kui suurfarmerid. Nakkusohus loomadele tähendab see surmaotsust ja inimeste puhul võib ohtu seada töökohad ja sissetulekud. Nüüdseks on elu jätnud tuhandeid sigu ja karta on, et nende hulk üha kasvab.

Kuigi kõnealune viirus inimesele ohtlik ei ole, on inimene üks viiruse edasikandjaid. Farmidele on kehtestatud väga karmid reeglid, et vältida viiruse levikut. Riik toetab seakasvatajaid rahaliselt, aga väljaminekud on siiski suured ja panevad nii mõnegi loomapidaja mõtlema, kuidas edasi.

Tööinspektsioon on viimastel katkunädalatel saanud palju kõnesid farmitöötajatelt. Küsitakse, kas ohutusnõuete eiramisel võidakse töötaja vallandada. Juba on paraku tulnud kõnesid, milles on antud teada, et töö on otsa saanud ja leping lõpetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles