Fosti: konkurentidest oli hea mööduda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti peale maratoni lõppu, kus ta teenis 20. koha.
Roman Fosti peale maratoni lõppu, kus ta teenis 20. koha. Foto: David J. Phillip/AP

Roman Fosti lõpetas kergejõustiku MMil Pekingis maratonijooksu igati soliidsel 20. kohal. Pekingi kuumuses oli tema tulemus 2:20,34.

«Kui neli kilomeetrit enne lõppu suutsin mööduda maailmarekordimehest, oli hea tunne, et siia ei saanud niisama tuldud,» rääkis Fosti. «Olin kogu võistluse tagaajaja rollis. Konkurentidest oli hea mööduda, kuid kahjuks polnud ühtegi eestvedajat. Olen natukene hull ja tulin siia jooksma olümpianormi 2:17.00. 25 km püsisingi selles tempos, kuid siis tundsin, et organism ei suuda vedelikku vastu võtta ja jalgadesse tekkisid kerged krambid. Seepärast ei suutnud enam õiget tempot hoida.»

Finišis varises Fosti korraks tartaanile. Hiljem tunnistas ta, et silme-eest kiskus mustaks. «Lasin korraldajatel valada endale pähe kolm pudelit vett, see lõi pildi jälle selgemaks,» kirjeldas ta.

Maailmameistriks krooniti Ghirmay Ghebresekassie (Eritrea) ajaga 2:12.27. Hõbeda sai etiooplane Yemane Tsegay (2:13.07) ja pronksi ugandalane Munyo Solomon Mutai.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles