Kajakas käis Schlitzis folkloorifestivalil

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rahvatantsuansamblil tuli 25 000 pealtvaatajaga rahvusvahelisel festivalil sammuda iga päev rongkäigus.
Pärnu rahvatantsuansamblil tuli 25 000 pealtvaatajaga rahvusvahelisel festivalil sammuda iga päev rongkäigus. Foto: Erakogu

Rahvatantsuansambel Kajakas osales Saksamaal 1200 aasta vanuses linnakeses Schlitzis pikkade traditsioonidega folkloorifestivalil Schlitzerländer Trachtenfest, kus neil tuli esineda mitmekümnele tuhandele pealtvaatajale.

Peale pärnakate olid festivalile kutsutud külalised Aserbaidžaanist, Kariibi mere saartelt, Tšiilist, Makedooniast, Šotimaalt, Hollandist, Ungarist ja muidugi Saksa oma muusikud-taidlejad.

Festivalil osalenud Kajaka B-rühma juhendajana olid tantsijatega reisil kaasas nii Roland Landing kui kogu ansambli juhendaja Rita Mändla. Ja kuna festivalile paluti tulla eeskavaga, kus kõlab elav muusika, pani Pärnus lõõtspillihaigete seltsi vedav Peeter Joosep kokku bändi, milles pillimehi-naisi nii Pärnust kui Põlvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles