Mai kooli õpetajad võtavad tunnis Lego klotsid appi

, Mai kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kooli algklassiõpetajad tutvuvad koos koolitajaga valminud töödega. Tagareas (vasakult) Ülle Lainväe, koolitaja Janika Leoste, Anu Krinal, Siret Pani ja Reet Juurikas, esireas  Annika Pruuli, Kaie Lepik, Ruth Vaiksaar ja Maimo Sommer.
Mai kooli algklassiõpetajad tutvuvad koos koolitajaga valminud töödega. Tagareas (vasakult) Ülle Lainväe, koolitaja Janika Leoste, Anu Krinal, Siret Pani ja Reet Juurikas, esireas Annika Pruuli, Kaie Lepik, Ruth Vaiksaar ja Maimo Sommer. Foto: Erakogu

Pärnu Mai kooli digipööre suunab õpetajad pidevalt enesetäiendamisele, algklassõpetajatel oli võimalus alustada kooliaastat innovaatilise õppimis- ja õpetamissüsteemiga, mis kannab nimetust Lego Education.

See süsteem on unikaalne Lego klotsidel põhinev lahendus mõjuvaks õpetamiseks ja õppimiseks nii algklassides kui ka põhikoolis. Lego Educationis püütakse õpetajatele ja õpilastele pakkuda erilist kogemust, mis ühendab vastava õppekava, Lego klotside süsteemi, õpetamise ja treenimise ning professionaalse arengu.

Lego Education arendab õpilasi, kes õpivad õppekava ainetest rohkem ja arendavad 21. sajandi jaoks vajalikke oskusi mängulises õpikeskkonnas. Süsteemi rakendamine võimaldab kujundada klassiruumis positiivset mõtteviisi. Õpilased, kes õpivad Lego Education’t kasutades, on leidlikumad, omandavad tugevama baasi ja arendavad eluks vajalikke oskusi. Käed külge ja meeled tööle lähenemise kaudu on õpilased võimelisemad säilitama, rakendama ja näitama oma teadmisi.

Kasutades Lego Educationi vahendeid, pakuvad õpetajad inspireerivaid, efektiivseid ja toredaid õppetunde, millel on suurem mõju õpilase õppimisele, võimaldades igal õpilasel õppida ja olla edukas.

Mai kooli õpetajad tutvusid HITSA koolitaja Janika Leoste abiga Lego õppeprogrammidega. Tore oli õppida Lego klotside abil matemaatikat, jutustada muinasjuttu või teha animatsiooni. Õpetajad said meisterdada, lahendada ülesandeid ja teha töölehti. Mai kooli algklassides on juba eelmisest õppeaastast käivitunud Lego robootika, mis on samuti üks osa Lego Educationi süsteemist.

Õpetajad tõdesid, et uutmoodi õpetades paranevad õpilaste sotsiaalsed oskused, loovus, kriitiline mõtlemine ja koostöö. Loodame saada Mai kooli uued õppematerjalid, et muuta õppimist õpilastele veelgi meeldivamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles