Rahvamuusikute vaba lava alustab taas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut hooaega alustava vaba lava esimene külalisesineja on Saksa muusik ja pedagoog Erhard Ohlhoff.
Uut hooaega alustava vaba lava esimene külalisesineja on Saksa muusik ja pedagoog Erhard Ohlhoff. Foto: Erakogu

Neljapäeva, 10. septembri õhtul alustab Pärnus Kentuki pubis uut hooaega vaba lava ürituste sari, mis professionaalsed muusikud ja asjaarmastajad taaskord kokku toob.

Pärnu akordioniklubi eestvedamisel toimuvatele igakuistele loomingulistele õhtutele oodatakse eelkõige rahvamuusikasõpru, kes mõnel instrumendil musitseerivad, kuid teretulnud on needki, kes püünele astuda ei taha ja niisama mõnusat seltskonda nautida soovivad. Akordioniklubi asutaja Raido Koppeli sõnul valitseb seesugustel elava muusika üritustel vaba ja sundimatu õhkkond ning tantsiminegi on igati tervitatav.

Et musitseerimine vägeva hoo sisse saaks, on igat õhtut palutud sisse juhatama mõni huvitav esineja või kollektiiv. Kui varem on laval olnud kodumaised esinejad, näiteks Pärnumaa lõõtspillihaigete selts ja Kihnu pillilaagris osalenud noored muusikud, siis seekordse kokkusaamise avab lõõtsamängija Erhard Ohlhoff Kieli linnast Saksamaalt.

Üle 40 aasta rahvamuusikaga tegelnud ja eri koosseisudes kaasa löönud Erhard on Eestiga seotud rohkem kui 30 aastat. Kui esimestel kordadel külastas Põhja-Saksamaa folkansamblis Schmelztiegel tegutsenud Ohlhoff sõpruslinna Tallinna, siis hilisem sõpruskond tõi Saksamaal õpetajana töötanud mehe igal suvel Pärnusse ja nüüd veedab ta siin suurema osa ajast.

Mitmesuguseid instrumente, sealhulgas lõõtsa, mandoliini, viiulit ja ukulelet valdav Erhard Ohlhoff on õpetanud pillimängu Viljandi kultuuriakadeemias ja Kihnu pillilaagris. Mitmekülgne muusik on tegev ansamblis Pärnu Poisid ja Audru pasunakooris Õnn Tuli Õuele. Täna õhtul kuuleb tema esituses eesti- ja välismaist pillimuusikat.

Vaba lava toimub iga kuu teisel neljapäeval ja on huvilistele prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles