Vindi Volli: Seitse ühe hoobiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vindi Volli.
Vindi Volli. Foto: Pärnu Postimees

Mõnikord ja vahetevahel on niimoodi, et teed ühte tähtsat asja ja siis kukub teine asi pauguga pähe ja lööd nagu kaks parmu ühe hoobiga maha. Mina näiteks käisin nurga tagant kahe silla jooksmist vaatamas. Ikka sellepärast, et tahtsin näha, kuidas sillad jooksevad, kui on naeltega mätta küljes kinni.

Kohapeal muidugi selgus, et on jälle töörahva petmine, hoopis rahvas ise pidi kopsud paelaga kaela võtma ja kaunil puhkepäeval ära nõrkema. Ja sellest verisest vaatepildist tuligi hea mõte, et paljudele ei ole see üldse jõukohane ning jooksumaa peaks lühem olema.

Nüüd sa küsid, kuidas see fakt parmudega seotud on, eks ju? Aga on seotud nõndamoodi, et jätame need kaks silda ka tulevikus jooksma, aga toome nad teineteisele lähemale, et vaatepilt nii verine ei oleks. Lohistame Kesklinna silla jupp maad ülesvoolu ja polegi enam vaja mingit uut silda ehitada ning rublasid tuulde visata ja töörahval on väga palju kergem oma kopsudega puhkepäeviti toimetada. Kaks ühe matsuga, nagu öeldakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles