Kommentaar: Moskva teod sunnivad Läänemere riike koostööle

Edward Lucas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Lucas.
Edward Lucas. Foto: Reuters

Venemaa tegevus Läänemere-äärsete naaberriikide hirmutamisel kiirendab nende koostööd. Rootsi kaalub osalemist seitsme NATO riigi ühendekspeditsiooniväes.

Ühendekspeditsioonivägi saadetakse Venemaa mis tahes provokatsiooni korral Eestisse, Lätti ja Leetu, NATO kõige haavatavamatesse liikmesriikidesse. Rootsi otsustas äsja laiendada sõjalisi sidemeid Poola kui regiooni sõjalise raskekaallasega. Rootsi väike, ent mõjukas Keskpartei langetab homme parteikongressil otsuse senisest, NATOga liitumise vastasest positsioonist loobumise suhtes.

Vene sõjalennukid tulistavad end saatvate Rootsi hävitajate suunas signaalrakette. Rootsi julgeolekupolitsei on avalikult teatanud, et Venemaa on riigi suurim luureoht. Ometi on Venemaa vihane. “Rootsi liikmelisusel NATOs oleksid sõjalis-poliitilised ja välispoliitilised tagajärjed, mis nõuaksid Venemaalt vastusamme,” teatas Vene välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles