Uuest nädalast hakkab õhutemperatuur langema

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Riigi ilmateenistuse andmetel hakkab algaval nädalal õhutemperatuur tasapisi langema.

Esmaspäeval jätkub kõrgrõhkkonna aeglane tugevnemine. Kuid kõrgemates õhukihtides püsib madalrõhkkonna mõju ning seetõttu kohatiste vihmahoogude võimalus püsib (tõenäosusega 25-50%). Tuul pöördub põhjakaarde ja on puhanguline. Õhutemperatuur öösel 4 kuni 9, rannikul kuni 13, päeval 12 kuni 14 kraadi.

Teisipäeval muutub kõrgrõhkkond mõjusamaks ka kõrgemates õhukihtides ja ilm on suuremal osal Eestist sajuta (üksikuis paigus tõenäosus 25-50%). Puhub võrdlemisi tugev põhjakaare tuul, õhumass on jätkuvalt külm. Temperatuur langeb öösel 3 kuni 7, maapinnal 0 kraadi ümbruses, rannikul kuni 11 kraadini, päeval on sooja 10 kuni 13 kraadi.

Riigi ilmateenistuse teatel tuleb kolmapäev kõrgrõhkkonna servas sajuta. Puhub mõõdukas loodetuul. Õhutemperatuur öösel 2 kuni 7, maapinnal langeb alla 0 kraadi, rannikul kuni 11, päeval 9 kuni 13 kraadi.

Neljapäeval jääb kõrgrõhkkond ülekaalu. Kuid üle Skandinaavia põhjatipu liigub madalrõhkkond ja laieneb lõunaservaga Soome lahe ümbrusse ning tõstab edelatuule tugevaks. Saju võimalus suureneb tänastel andmetel õhtu poole. Prognoosmudelite arvutused on aga väga erinevad ja esialgu on ebaselge kui laialdaseks sadu kujuneb (saju tõenäosus varieerub kuni 20 protsendist sisemaal kuni 50 protsendini Põhja- ja Kirde-Eestis). Õhutemperatuur öösel 0 kuni 5 kraadi, maapinnalähedane õhukiht on sel juhul valdavalt miinustes, rannikul kuni 10, päeval 10 kuni 13 kraadi. 

Reedel riivavad veel madalrõhulohu pilved Eestit. Riigi ilmateenistus täpsustab nädala alguses, kas sajuala serv ka meile ulatub. Tänastel andmetel jääb saju tõenäosus sisemaal alla 20 protsendi ja vaid rannikualadel ulatub 50 protsendini. Läänekaare tuul on tõenäoliselt tugev. Õhutemperatuur öösel 2 kuni 6, rannikul kuni 10, päeval 10 kuni 13 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles