Mai kooli väisas Tartu Veeriku kooli digipöörde meeskond

, Mai kooli õppealajuhtaja, digipöörde projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kooli 1.d klass täidab ülesannet tahvelarvutis.
Mai kooli 1.d klass täidab ülesannet tahvelarvutis. Foto: Erakogu

Pärnu Mai kooli külastas Tartu Veeriku kooli digipöörde meeskond. Veeriku kool on nagu Pärnu Mai kool vabariigis üks väljavalitud 12 koolist, kellel on võimalus digipöörde projektis osaleda.

Digipöörde koolimeeskonnad peavad projekti käigus vastastikku üksteisel külas käima, et saada uusi mõtteid ja vahetada kogemusi. Kohtumispäev algas Mai kooli direktori Silja Kikerpilli tervitusega, seejärel siirduti arvutiklassi, kus Mai kooli infojuht Hanno Saks andis ülevaate kooli digitaristust ja digipöörde projektijuht Kaja Tammetalu tegi kokkuvõtte toimunud üritustest ja koolitustest.

Toredaks kujunesid demotunnid, mida külalistel oli võimalus jälgida ja kus õpilased täitsid õppeülesandeid tahvelarvutis. Meeldejääv oli õpetaja Rita Milova eesti keele tund 1.d klassis, õpilased püüdsid seal täita Samsungi tahvlis lünkteksti sügise kohta. Kõik õpilased olid aktiivsed ja õhinaga asja juures.

Inglise keele õpetaja Maarja Suigusaar andis digitunni 7.c klassis Inglismaa teemal ja õpilased said seal oma teadmisi proovile panna miljonimängus. Õppimiseks kasutati ka veebipõhiseid keskkondi LearningApps, Quizlet ja Answergarden.

Meeldejäävaks osutus ka matemaatikatund 9.c klassis, kus õpetaja Silvia Kuusk näitas õpilastele matemaatika õppimise ja teadmiste kontrolli võimalusi keskkonnas KhanAcademy.

Päeva lõpetas ringijuht Ruslan Mironov. Tema juhendamisel omandasid külalised esimesed veebimale tarkused. Õpetajaid aitasid ja juhendasid Pärnu Mai kooli maleringi õpilased Martin Eier 5.d klassist, Ruben Harald Vallau 4.d klassist ja Vlada-Marianne Veri 4.e klassist. Tartu Veeriku kooli digimeeskond tõdes, et sellised kohtumised, nagu oli 24. Septembril Pärnus, on ülimalt õpetlikud ja vajalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles