Süüria põgenikud avasid ukse Euroopasse Venemaa kaudu

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud, kellel pole vaja karta ellujäämise pärast Vahemere lainetes, saabuvad Murmanskisse Moskvast mugavalt lennukiga. Venemaa kaudu Norrasse minejad on kaasmaalastest silmapaistvalt jõukamad.
Põgenikud, kellel pole vaja karta ellujäämise pärast Vahemere lainetes, saabuvad Murmanskisse Moskvast mugavalt lennukiga. Venemaa kaudu Norrasse minejad on kaasmaalastest silmapaistvalt jõukamad. Foto: ARD screenshot

Pole saladus, et Venemaa toetab Süüria diktaatorit Bashar al-Assadi. Võimu külge klammerduv Süüria diktaator on tänapäeva suurim massimõrvar, sest Vene president Vladimir Putin on ulatanud talle oma abikäe.

Ent Kremli peremehe sõprus piirdub Assadi ja tema õukonnaga. Süüria kannatava rahva vastu puuduvad Putinil igasugused sõbralikud tunded.

Moskva on andnud telekanali ZDF teatel umbes 1000-le Süüria pagulasele asüüli. Üks nendest on hästi vene keelt kõnelev Sami Abusid, kes rääkis telekanali korrespondendile, kui halvasti neid Putini riigis koheldakse: kinnipidamised on tänavatel igapäevane asi, kusjuures võimu esindajad ajavad kiusu ja võtavad isegi raha ära. Kuni 10 000 põgenikku elavat Venemaal illegaalselt, nende avaldused asüüli taotlemiseks olevat tagasi lükatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles