Kahtlased tõmmud mehed määrivad Pärnumaa inimestele pähe lauanõusid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noad. foto on illustreeriv.
Noad. foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalvõrgustikus Facebook ringleb hoiatus Vändra kandis nähtud kahtlastest meestest, kes on püüdnud vanematele inimestele määrida pähe lauanõusid. Politseile on kahtlane tegevus teada, elanikele on antud käitumisjuhiseid palvega agressiivsetest müüjatest teada anda.

Riina ja Margus Lääne kirjutavad oma Facebooki kontol, et esmaspäeval sõitsid Vändras punase Peugeot`ga ringi kaks mustlase välimusega meest, kes pakkusid müüa lauanõusid ja potte-panne Jakobsoni tänaval.

«Kaupa püüti müüa pensionäridele ja nad surusid ennast pensionäripaari koju. Suhtlus käis vigases vene keeles. Aktiivset müüki tegev mees oli väga-väga kogukas, mustade lokkis juustega,» kirjeldasid Lääned mehi ja nende jõulist müügimaneeri.

Lääned kirjutasid, et kogu kauba hind olnud üle 4000 euro ja nähes, et müük ei õnnestu, küsinud mehed 500 eurot piletiraha lennuks Ungarisse. Oma seletuste järgi olevat mehed tulnud Rakverest festivalilt ja nüüd pidavat tegema pensionäridele kingitusi.

Et müügijuttu ajas üks meestest, ei ole Läänedel teada, millega tegeles teine eaka naabrimehe ukse taga käinud mees. «Ilmselt oli tegu eelvaatlusega, et teada saada, kust mida võtta on,» oletasid nad.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Graki sõnutsi on ka piirkonnapolitseinikuni jõudnud info, et üleeile olid kahtlust äratanud mehed liikvel punase autoga ja eile hõbedasega.

«Politseilegi on teada antud, et tegemist on vene keelt kõnelevate meestega, kes pakuvad nugade komplekte algul kingituseks ja siis küsivad raha ja on pealetükkiva käitumisega. Praeguseks ei ole õnneks kelleltki midagi varastatud ega ole keegi kahju kannatanud,» ütles Grak.

Graki andmeil on piirkonnapolitseinik vestelnud paljude inimestega ja jaganud juhiseid sellises olukorras käitumiseks. Samuti on kokku lepitud, et kahtlastest meestest antakse teada hädaabinumbril 112 või piirkonnapolitseinikule.

«Piirkonnapolitseinik on oma piirkonnas samuti ringi sõitnud ja neid mehi otsinud, kuid neid ei ole õnnestunud tabada ega nende tegevust kontrollida. Kogutud info annab alust arvata, et kasutatakse eri rendiautosid,» seletas politsei pressiesindaja.

Grak märkis, et sotsiaalmeedia vahendusel üksteise kiire hoiatamine on tervitatav ja näitab kaaskodanikest hoolimist. Ta rõhutas, et sellistest juhtumitest on otstarbekas esimesel võimalusel teavitada politseidki.

«Mida kiiremini info politseini jõuab, seda suurem on tõenäosus, et politseil õnnestub nii sõidukit kui sellega liikuvaid inimesi kontrollida. Mida detailsem info politseini jõuab, seda lihtsam on kahtlust äratanud seltskonnani jõuda, eriti hea, kui osatakse edastada sõiduki registreerimisnumber,» kinnitas pressiesindaja.

Kui midagi pakutakse käest kätte müüa ja ahvatluseks on soodne hind, soovitab politsei tehingust hoiduda. Sellise kauba päritolu on teadmata ja tegemist võib olla kas tuntud firma toote võltsingu või hoopis kuskilt varastatuga. Tõenäoliselt ei kaasne sel moel ostetule garantiid. Seesugust kaupa ostes toetate kurjategijaid ja julgustate neid järgmisi kuritegusid toime panema, sest see on neile lihtne rahateenimise viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles