Ligi ei nõustu Partsi elektriaktsiisi langetamise ideega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: PP

Äripäev kirjutab, et rahandusminister Jürgen Ligi (pildil) ei nõustu majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi ideega, et suurtarbijate jaoks võiks alandada elektriaktsiisi.

“Seni ei ole me suurtarbijatele aktsiisimäära langetamise ideele kahjuks poliitilist toetust leidnud Reformierakonna ega ka Keskerakonna seast. Kas me Eestis võime suurtarbijatele madalama elektriaktsiisi määra kehtestada eurodirektiivi rikkumata? Jah, võime. See on meie enda teha ja see oleks ka äärmiselt mõistlik tegu,” rääkis Parts.

Ligi ütles, et aktsiisi ehk tavapärasest kõrgema tarbimismaksu mõte on anda turule mingigi signaal kauba kahjulikest kõrvalmõjudest, mis tootmise omahinnas ei kajastu. Elektriaktsiis on tema sõnul keskkonnamaks. “See peab suunama meid säästule ning väljendab meie ökoloogilist südametunnistust,” lisas Ligi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles