Pühapäev tuleb valdavalt vihmane

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm Tartus.
Vihmane ilm Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Tänane päikseline sügisilm kauaks kestma ei jää. Riigi ilmateenistuse prognoosi kohaselt on juba homme sajuvõimalus mitmel pool Eestis väga suur. 

Homme jõuab Läänemerele uue madalrõhkkonna lohk ja pärastlõunal alates saartest läheb vihmale. Sajuvõimalus pärastlõunal Lääne-Eestis 80-100, Ida-Eestis 30-40 protsenti. Lõuna- ja edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur öösel 2 kuni 8, päeval 6 kuni 11 kraadi.

Esmaspäeva öösel on madalrõhulohk Eesti kohal ja sajab vihma, päeval eemaldub lohk itta ja saartelt alates sadu lakkab. Puhub tugev lääne- ja loodetuul, rannikul puhanguti 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, päeval 6 kuni 10 kraadi.

Teisipäeval liigub väike tsüklon Skandinaaviast üle Ahvenamaa ja Eesti kagusse. Öö esimene pool on kuivem, teine pool ja päev taas vihmased. Öösel puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul, päeval loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur öösel 1 kuni 7, päeval 5 kuni 10 kraadi.

Kolmapäeval tugevneb Skandinaavia keskosa kohal kõrgrõhkkonna kese ja päeval laieneb see Soome lahele. Öösel sajab kohati veel vähest vihma, päev on olulise sajuta. Puhub mõõdukas ja nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur öösel -3 kuni +3, päeval 3 kuni 8 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles