Ilmatark: sügis kestab pikalt ja jõulud võivad tulla lumeta

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik ennustused vanarahvatarkuste põhjal näitavad, et sügis kestab pikalt, ja isegi seda, et jõulud võivad tulla meie kandis lumeta.
Kõik ennustused vanarahvatarkuste põhjal näitavad, et sügis kestab pikalt, ja isegi seda, et jõulud võivad tulla meie kandis lumeta. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Meteoroloogid juba arvestavad, et oktoobrikuu tuleb poole sajandi kuivemaid. Jah, sademeid ei ole tõesti tulnud, kuigi madalrõhkkonnad tiirutavad meil vahetevahel.

Ka see nädal oli põhiliselt kuiv, välja arvatud reedene päev.

Järgmisel nädalal on ilmselt ülekaalus madalrõhkkonnad, kuid vihmalootus jääb endiselt kesiseks. Tuul on muutliku suunaga ja öökülma vist ei tule. Päevane temperatuur ulatub heal juhul kümne soojakraadini.

Neljapäevane tugev tuul aitas puudel osaliselt lehtedest lahti saada. Kõik ennustused vanarahvatarkuste põhjal näitavad, et sügis kestab pikalt, ja isegi seda, et jõulud võivad tulla meie kandis lumeta.

Seda on küll praegu raske ennustada ja teinekord ei lähe rahvatarkused täppi. Aga loodame ikka lund, mis ka möödunud aastal kattis maad õhukese kirmena just jõulu eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles