Hooldaja peab hakkama Via Baltical poole kiiremini lund lükkama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetõrje maanteel. Foto on illustreeriv.
Lumetõrje maanteel. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maanteeamet kehtestas Pärnumaad läbivale Via Baltica 110 kilomeetri pikkusele teelõigule algavast talvest uue seisunditaseme, mille kohaselt peab tee olema pärast lumesaju lõppu korras poole kiiremini kui eelmistel talvedel.

Kui varasema seisunditaseme järgi pidi tee hooldaja, Pärnumaal AS Eesti Teed, tagama Via Baltical nõutava haardeteguri ja koristama lume neli tundi pärast saju lõppu, siis tulevast aastast peab lumi või lörts olema teelt koristatud ja libedatõrje tehtud kahe tunniga. Selline nõue kehtiks Pärnumaa suurimal magistraalil 5–23.

Ülejäänud Pärnumaa teedel ei ole maanteeamet seisunditasemeid muutnud. See tähendab, et 145 kilomeetril kolmanda seisunditaseme maanteedel peab lumi ja lörts olema teelt eemaldatud viie tunniga, nõutud haardetegur tagatud nelja tunniga ja soola-lumesegu eemaldatud kaheksa tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles