IRLi Pärnu piirkond panustab valimistel Annely Akkermannile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapea Annely Akkermann.
Pärnu abilinnapea Annely Akkermann. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna edastas IRLi Pärnumaa piirkonna juhatus erakonna juhtkonnale ettepaneku seada valimisringkonnas erakonna nimekirja esikohale piirkonna esimees, Pärnu abilinnapea Annely Akkermann.

Teine ja kolmas koht IRLi Pärnumaa piirkonna riigikogu valimisnimekirjas on veel vakantsed, läbirääkimised nende kohtade täitmiseks käivad ja piirkonna juhatus on pakkumisteks avatud.

4.-9. kohale platseeruksid piirkonna juhatuse ettepanekul tähestikulises järjekorras Häädemeeste vallavanem Urmas Aava, Pärnu linnavolikogu aseesimees Jüri Kask, Pärnu maavanem Andres Metsoja, Halinga vallavolikogu esimees Raul Peetson, Audru vallavolikogu esimees Siim Suursild ja IRLi Pärnumaa Väärikate ühenduse juht Mari Suurväli. Kümnendal kohal soovib juhatus näha Trivimi Vellistet.

Kõik ettepanekus nimetatud isikud on andnud oma nõusoleku nendel tingimustel kandideerimiseks.

„Pärnumaa vajab oma poliitilist eliiti ja juhatuse ettepanek kannab just seda sõnumit - et Pärnumaalt hakkaksid riigikogusse pääsema Pärnumaa inimesed,“ ütles kohalike läkituse kohta Annely Akkermann.

Akkermanni sõnade kohaselt on nimekirja teisele ja kolmandale kohale neli head kandidaati, kelle nimesid ei soovi erakond veel avalikustada. "Nende hulgas on nii mehi kui naisi," ütles Akkermann.

Mart Laarile, Ken-Martti Vaherile ja Helir-Valdor Seederile saadetud ettepanek kinnitati piirkonna juhatuse neljapäevasel koosolekul. Kohal viibisid kuus juhatuse liiget üheksast ja ettepanekut toetati konsensuslikult.

IRLi Pärnumaalt riigikogusse kandideerijate nimekiri peaks valmima kuu lõpuks ja seda esitletakse 27. novembril erakonna liikmete kohalikul aastalõpu vastuvõtul.

1. detsembriks peavad piirkonnad saatma oma nimekirjavariandid erakonna valimistoimkonnale. Nimekirjad peab kinnitama 15. detsembril IRLi volikogu.

Piirkond on erakonna maakondlik struktuuriüksus, mis koondab enda alla kõik Pärnumaal tegutsevad osakonnad. Piirkonna üheksaliikmelise juhatuse on valinud piirkonna üldkogu.

Teised erakonnad pole Pärnumaal oma valimisnimekirju avaldanud.

Riigikogu valimised toimuvad 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles