Ilm püsib soe veel vähemalt nädala

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisilm.
Sügisilm. Foto: SCANPIX

Ilmateenistuse nädalaprognoosist selgub, et kuni järgmise nädala neljapäevani on päeval veel mõnusad plusskraadid. Kimbutada võib siiski sügisene tugev tuul ja vihm.

Reedel (6.11.) eemaldub kõrgrõhkkond Venemaale, kuid selle lääneservas on meie ilm sajuta. Esialgu on protsess aeglane ja rahulik ning tuul nõrk. Õhutemperatuur öösel -2 kuni +3, saarte rannikul üle +5 kraadi, päeval 5 kuni 9 kraadi.

Laupäeva (7.11.) öö on nõrgeneva kõrgrõhkkonna mõjul sajuta. Lõunatuul tugevneb saartest alates. Õhutemperatuur 0 kuni +4, saartel ja läänerannikul üle +5 kraadi. Päeval laieneb madalrõhkkond üle Skandinaavia, pilved tihenevad ja saartel hakkab pärastlõunal vihma sadama. Õhtuks laieneb sadu mandri sisealadele. Lõuna- ja edelatuule puhangud tõusevad saartel ja läänerannikul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur 5 kuni 9 kraadi.

Pühapäeval (8.11.) on Balti riigid madalrõhkkoona mõjusfääris. Öö on tõenäoliselt vihmane. Lõuna- ja edelatuul on öö hakul tugev, pärast keskööd veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on 3 kuni 8 kraadi. Päeval madalrõhkkond eemaldub ja sajuhooge on harvem. Tuul pöördub loodesse ja võib eelkõige saartel uuesti tugevaks paisuda. Õhutemperatuur on 7 kuni 10 kraadi.

Esmaspäeva (9.11.) öösel eemaldub madalrõhkkond Venemaale, kuid selle serva mööda kandub üle Eesti vihmahooge (saju tõenäosus 50-75). Loodetuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 2 kuni 7 kraadi. Päeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ja suuremat sadu ei tule. Õhutemperatuur tõuseb 6 kuni 9 kraadini. Kuid õhtul läheneb merelt uus madalrõhulohk. Saartele jõuavad sajupilved ja liiguvad edasi mandrile. Tuul pöördub lõunasse ning tugevneb.

Teisipäeval (10.11.) laieneb madalrõhkkond üle Läänemere. Kui protsess on ägedam, siis tekib uus osatsüklon, mis võtab suuna Soome lahele. Toob kaasa üle Eesti laieneva saju. Tõenäoliselt on tugevat tuult oodata, öösel puhub lõunast ja edelast, päeval pöördub läände ja loodesse. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 8, päeval 6 kuni 10 kraadi.

Kolmapäeval (11.11.) on eemalduva madalrõhkkonna järel veel laiguti sajuhooge. Öösel puhub veel tugev loodetuul, päeva peale tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, päeval 6 kuni 10 kraadi.

Neljapäev (12.11.) võib Eestist lõuna pool olev kõrgrõhkkond servaga Eesti kohale ulatuda ning sel juhul on ilm suurema sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Kui aga õhuvool kiireneb, siis võib päevaks uus madalrõhulohk ühes sajuga jõuda. Õhutemperatuur on püsib plusspoolel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles