Siseminister Pevkur: Eesti tugevdab valvet piiridel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur koos Prantsuse suursaadiku Michel Raineriga.
Hanno Pevkur koos Prantsuse suursaadiku Michel Raineriga. Foto: Siseministeerium

Siseminister Hanno Pevkur kohtus täna kaitsepolitsei peadirektori Arnold Sinisalu ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheriga. Lepiti kokku, et nii Eesti maismaa-, vee- kui õhupiiril tugevdatakse valvet. Samuti on juba praeguseks võetud täiendava kaitse alla Prantsuse suursaatkond.

«See tähendab seda, et me suurendame piiritsoonides, sealhulgas Eesti-Läti piiril patrullide kohalolekut, teeme piiripunktides tihedamat kontrolli. Piirivalvuritele maismaapiiril jagame mõneks ajaks täiendavat varustust, täiendavat relvastust,» täpsustas Pevkur Postimehele ja lisas, et ELi sisepiiril tehakse pistelist kontrolli ka muidu, kuid pärast Pariisi sündmusi jõulisemalt. 

Tema sõnul on karmim kontroll seotud ainult sündmustega Pariisis. «Ohutase ei ole kaitsepolitsei hinnangul Eestis muutunud,» täpsustas ta.

Pevkur ei teanud, kas Läti ja Leedu toimivad sarnaselt, kuid Rootsi ja Soome küll. 

«Ohutase ei ole kaitsepolitsei hinnangul Eestis muutunud.»

«Terrorirünnak Pariisis mõjutab inimeste turvatunnet kindlasti kogu Euroopas. Tugevdame nii lennujaamas, sadamas kui maismaa piiripunktides inimeste kontrolli, samuti oleme tihedas kontaktis oma partneritega, et olukorda üle-euroopaliselt monitoorida,» täpsustas Pevkur.

«Oleme kõrgendatud tähelepanu alla võtnud ka lähiajal toimuvad avalikud üritused,» ütles politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher

Ka viibivad PPA patrullid sagedamini Prantsusmaa suursaatkonna juures, kuid Pevkuri sõnul hinnatakse seda vajadust jooksvalt ja konsulteerides saatkonnaga, kes vajadusest PPAle teada annab. Kui vaja, ollakse kohal ööpäev läbi. 

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ütles, et hommikust peale on ametil tihe suhtlus Euroopa partneritega ja kogutud maksimaalselt infot Pariisis toimunust. «Mõistetavalt on Prantsusmaa kolleegidel praegu väga keeruline olukord ja lisainfot täieneb pidevalt. Hetkel ei ole ohutase Eestis muutunud, aga hoiame olukorral aktiivselt silma peal ja vajadusel reageerime kiiresti,» sõnas Sinisalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles