Ilmatark: udu ennustab detsembriks pehmet ilma

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimasel ajal on peaaegu igal hommikul olnud udu, mis rahvatarkuse järgi pidi tähendama, et detsembris valitsevad pehmed ja vaiksed ilmad.
Viimasel ajal on peaaegu igal hommikul olnud udu, mis rahvatarkuse järgi pidi tähendama, et detsembris valitsevad pehmed ja vaiksed ilmad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Varsti on pool mardi-kadrikuud läbi ja ilm muutub järjest talvisemaks. Novembrit nimetati vanasti tahmakuukski, mis võis tähendada, et iga päev hakati ahju kütma. Nüüd on välised põllutööd läbi ja aega jäi kosja minna, seepärast kutsuti novembrit ka kosjakuuks.

Selle nädala ilm oli sombune ja vahetevahel sadas vihma.

Järgmisel nädalal on ülekaalus madalrõhkkonnad, mis peaaegu iga päev toovad sademeid küll vihma, küll lörtsina. Sisemaal võib lund sadada, aga see sulab ruttu. Öökülma oht püsib nädala esimesel poolel.

Päevane temperatuur jääb kolme kuni seitsme kraadi vahele ja ilm on küllalt tuuline.

Viimasel ajal on peaaegu igal hommikul olnud udu, mis rahvatarkuse järgi pidi tähendama, et detsembris valitsevad pehmed ja vaiksed ilmad. Aeg on toad soojaks kütta ja valmistuda talveks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles