Jutuvõistlus pakkus emotsioone ja tõi auhinna

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikool.
Kuninga tänava põhikool. Foto: Ants Liigus

Kolmandatel üleriigilistel koolinoorte jutuvestjate võistlustel “Kratilood” oli edukas Pärnu Kuninga tänava põhikooli neljandik Sös Maria Kristensen, kes pälvis kolmanda koha.

4.–6. klasside vanuserühmas võistelnud Sös Maria Kristensen vestis loo “Kuidas vanapoiss üle Pärnu jõe sai” ja jagas kuulajatega vanaema jutustust lapsepõlvest.

Hea sõnaseadjana kirjeldas Sös Maria, kuidas tema ja paralleelklassi tüdruk Mirell Lank võistlustele sõitsid. “Bussis teel Aravetele, kus võistlused toimusid, jutustas jutuvestja Jaak Känd meile lugusid ja luges enda kirjutatud luuletusi,” jagas ta muljeid. “Kui oli minu kord esineda, hakkasid mul jalad värisema, aga õnneks suutsin seda mitte välja näidata. Valmistasin end võistluseks ette nii, et lugesin igal õhtul loo läbi ja vestsin selle emale. Mind aitas veel minu klassijuhataja Ruth Vaga.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles