Pärnumaa leivaküpsetaja pääses koduleiva konkursi finaali

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju vallast pärit leivaküpsetaja Allan Toodo.
Surju vallast pärit leivaküpsetaja Allan Toodo. Foto: Urmas Luik

Eesti vanima leivaküpsetaja AS Leiburi välja kuulutatud konkursi Leiburi Leivategu finaali pääses taas Surju vallast pärit leivaküpsetaja Allan Toodo, kes tänavu pürib parima peenleiva autoriks.

Eesti parim kodune peenleib ja selle küpsetaja selguvad 24. novembril, teatas Leibur.

Septembris välja kuulutatud konkursile laekus peenleivaretsepte mitmelt poolt Eestist ja 11 finalisti hulka pääses nagu eelmiselgi aastal Allan Toodo. Tema retsept kannab nime "Allani peenleib".

Neljandat korda Leiburi Leivategu korraldav Leibur soovis peale rukki- ja seemneleibade täiendada oma sortimenti koduküpsetatud peenleivaga. "Kui me varem oleme otsinud lihtsamalt valmistatavaid leibu (rukki-, seemneleib), siis sellel aastal oli leivaküpsetamine paras pähkel. Peenleiba küpsetada on tunduvalt keerulisem: vaja on valmistada keet ja osa tooraineid pole kaubandusest võimalik lihtsasti kätte saada," rääkis Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.

"Aga kuna küpsetajate ind on suur, abistasime neid keedu valmistamise juhendiga ja andsime vajaliku tooraine. Osa leivaküpsetajaid ei ole peenleiba varem teinud ja katsetasid meie õpetussõnade järgi, lisades leibadesse oma nüansse," lisas Rühka.

Leiburi Leivateo võitjat premeeritakse 1500 euroga, võiduleib võetakse tööstuslikuks tootmiseks kohandatult Leiburi sortimenti ja uus toode ilmub Eesti poelettidele tuleva aasta alguses. Võiduleiva autor saab kaasa rääkida nii leiva nime väljamõtlemisel, pakendi kujundamisel kui oma retsepti tööstuslikuks kohandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles