Välistudengitel napib praktikat

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sodiq Olusegun Anifowoshe, Johanna Blaak ja Amandeep Singh said uudistada Pärnu haigla tehnilise poole telgitaguseid.
Sodiq Olusegun Anifowoshe, Johanna Blaak ja Amandeep Singh said uudistada Pärnu haigla tehnilise poole telgitaguseid. Foto: Ardi Truija

Napi eesti keele oskuse tõttu pakutakse harva Eestis välistudengitele praktikakohti. Seepärast veetsid töövarjupäeva Pärnu haiglas Tallinna tehnikaülikooli tervisetehnoloogia magistrandid Indiast, Nigeeriast ja Hollandist.

Haigla turundusspetsialist Errit Kuldkepp selgitas, et keelebarjääri tõttu ei taheta välistudengeid tihti praktikale võtta. Või kui võetaksegi, antakse neile ainult lihtsamaid töid. “Me ei taha diskrimineerida ühtegi teadmistega tudengit,” kinnitas Kuldkepp. Haigla kutsus välistudengid töövarjuks esimest korda ega välista nende praktikale kutsumist tulevikus.

Eestis magistrikraadi omandavad Amandeep Singh, Sodiq Olusegun Anifowoshe ja Johanna Blaak on seni näinud oma valdkonna tööst pilte õpikust või arvutiekraanilt, kuid töökogemust Eestis on vähe pakutud. Nii viidi noored Pärnu haiglas näiteks uudistama salajasi serveriruume, kuhu võõrastel naljalt asja pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles