Strand tähistab aastapäeva kontsertidega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Õigemeel juhatab täna sisse Strandi sünnipäevanädalavahetuse, mille ajal saab lustida ka näiteks spaahotelli minigolfi radadel.
Birgit Õigemeel juhatab täna sisse Strandi sünnipäevanädalavahetuse, mille ajal saab lustida ka näiteks spaahotelli minigolfi radadel. Foto: Janek Põldots

Sel nädalavahetusel tähistab oma 18. aastapäeva Pärnu spaa- ja konverentsihotell Strand, kus kliendid saavad nautida kolm päeva järjest live-kontserte.

Strandi müügi- ja turundusjuhi Lily Allase teatel on Strandil sünnipäevakuul klientidele varuks rida üllatusi kogu majas, kuid pidu kui selline kulmineerub nädalavahetusel.

Nii astub sel reedel klubis Str& oma live-kavaga üles esimese superstaarisaate võitja Birgit Õigemeel ja laupäeval esineb samas Koit Toome.

Pühapäeval ootab Strandi restoran aga kõiki isasid koos perega isadepäeva tähistama. Päeval teevad restoranis muusikat Karit Sepp ja Samuel Reinaru.

Klubi kogub tuure

Ööklubi Str& on saanud sisse uue hingamise. Peokoha programmijuhi Rivo Tettermanni teatel on klubi sihtgrupp endiselt 25-45aastased inimesed, kuid neile pakutav programm on muutunud senisest aktiivsemaks.

“Toome rohkem elavat muusikat ja tuntud artiste – nii muusikuid kui plaadikeerutajaid,” seletas Tettermann. “DJ-puldis saab meil edaspidi taas näha selliseid vanakooli diskolegende nagu Märt Rannamäe ja Allan Roosileht, Arno Kukk ja Mike Sun. Loomulikult keerutab klubis plaate retrokuningas Elmu Sadulsepp.”

Klubiõhtutele lisavad särtsu tantsutruppide ülesastumised ja programmist leiab hulga uusi sariüritusi. Live-esinejate kõrval saab klubis osaleda kord kuus latiinoõhtul ja korra üle kuu rokipeol. “Rokipeol on alati elav muusika,” tutvustas Tettermann. “Esimesel peol mängis koos DJ trummar, teisel korral on kohal kitarrist.”

Veel leiab uuenenud kavast eri maade teemaõhtud ja eri ajastutele pühendatud peod. “Klubis ei ole varem püsikliendikaardi omanikele tähelepanu pööratud, kuid nüüd on kord kuus toimuvate VIP-üritustega mõeldud eelkõige just neile,” lausus Tettermann.

Str& sai hiljuti tantsuõpetaja Marge Rulli eestvedamisel maha ühtetantsimisega: Rull näitas tantsusammud ette ja klubilised tegid järele.

“Et üritus oli uskumatult menukas, korraldame peagi sporttantsimise, millesse Rull paneb paljude spordialade liigutusi,” lisas Tettermann. “Sellele üritusele ootame ennekõike osalema kõigi Pärnu spordiklubide liikmeid.”

Strandi maja ehitati ajakirjanikele

Strandi tegevdirektori Aime Vilgase sõnutsi ehitati Strandi algupärane hoone 1985. aastal ja sellest sai Vene infoagentuurile Novosti kuuluv APNi pansionaat.

Nõukogudeaegne pansionaat oli üleriigiline parteiliidrite ja ajakirjanike puhkeasutus ning kohalikele elanikele suletud ja salapärane maja.

1992. aastal loodi OÜ Strand Projekt, kes alustas hotellis Strand rentnikuna. Peamine tegevusala oli hotelliteenuste osutamine, kuid konverentside korraldamise mõtegi on olnud eesmärk algusest peale. Esimene klient astus majja 13. novembril 1992, mida peetakse hotelli Strand sünnipäevaks.

Kui Eestis asutati hotelliliit, oli Strand üks asutajaliige. Hotelli Strand juhid on Eesti hotellitegevuses kogu aeg osalenud. Koos töötati välja “tärnireeglid” ja õige pea võttis juhtkond eesmärgiks viia hotell kolme tärni tasemele, mis ka saavutati. 2007. aastast on Strand SPA & Konverentsihotellile antud neli tärni.

Algselt oli hotellis viis saali ja võimla. Spaas oli üks bassein külma veega. Ööklubi asus keldrikorrusel koos juuksuriruumide ja alkoholipoega.

Maja esimesel korrusel oli keeglisaal.

Hotelli on mitu korda renoveeritud. 1994. aastal uuendati toad ja sisustus, 1997. aastal toad, auditoorium ja jahutussüsteem.

Suured muutused toimusid 2001-2002, kui sai valmis hotelli uus merepoolne majutuskorpus ja uuendati konverentsisaalid. Majutuskorpusega lisandus hotellile 127 tuba. Aastatel 2002-2003 valmisid uus spaa, ilukeskuse ruumid esimesel ja ööklubi ruumid viiendal korrusel.

2003. aastal ehitati ümber hotelli fuajee, paigaldati uus vastuvõtulett, remonditi ja sisustati lobby baar ja kontoriruumid.

Nüüd on Strandis 187 numbrituba, 7 konverentsiruumi (neist suurim kuni 500 inimesele), restoran, spaa ja wellness-keskus, põrgustiilis minigolf ja ööklubi Str&.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles