Kaitseliit: õppuse üks eesmärkidest oli jälgida info liikumist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel pärnakates ärevust tekitanud Kaitseliidu õppuse, mille käigus täristati automaate ka suvepealinna tänavail, üks eesmärke oli jälgida info liikumist.
Nädalavahetusel pärnakates ärevust tekitanud Kaitseliidu õppuse, mille käigus täristati automaate ka suvepealinna tänavail, üks eesmärke oli jälgida info liikumist. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nädalavahetusel pärnakates ärevust tekitanud Kaitseliidu õppuse, mille käigus täristati automaate suvepealinna tänavailgi, üks eesmärke oli jälgida info liikumist, teatas Kaitseliidu Pärnu maleva teavituspealik.

Kuna Kaitseliit üldjuhul eelnevate kooskõlastuste ega teavituseta ühtegi üritust ei korralda, oli õppuse üks eesmärkidest jälgida sellesisulise info liikumist.

„Õppuse toimumine oli meil aegsasti nii politsei- ja piirivalveameti kui linnavalitsusega kooskõlastatud ja teatis selle kohta kohaliku lehe veergudelgi ilmunud,“ ütles Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Tõnu Miil.  „Paraku see info alati kõigini ei jõua, mistõttu meil on linnakodanike aktiivsuse üle politsei teavitamisel ainult hea meel.“

„See annab tunnistust, et inimesed on tähelepanelikud ja tunnevad enda ümber toimuva pärast muret. See on üks mooduseid, kuidas ka nemad saavad oma panuse riigikaitsesse anda,“ oli maleva pealik veendunud.

4.-6. detsembrini toimuv kümnes Kaitseliidu suurõppus Orkaan toob tänavu Pärnu linna ja maakonda üle 1000 võitleja põhiliselt Saaremaa, Pärnumaa ja Lääne malevast, keda toetavad väiksemate üksustega teised Kaitseliidu malevad. Samuti on õppusele kaasatud Scoutspataljoni ja Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze kompaniid ja Eesti õhuväe lennuvahendid.

Orkaani põhirõhk lasub tänavu Pärnul, kus eri õppekohtades harjutatakse tegutsemist hoonestatud alal. Linnas liikudes tuleks inimestel arvestada ajutiste liikluskorralduse muudatustega väljaõppealade vahetus läheduses.

Laupäeva õhtul harjutas sadakond Kaitseliidu liiget Pärnus Tammsaare puiesteel kunagises sõjaväelinnakus võitlust hoonestatud alal. Politsei sai püssipaukudest ehmunud pärnakatelt mitu väljakutset ja Pärnu Postimehelegi saadeti tulistamise kohta palju vihjeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles