Lääne julgeolekukorraldus vangub

Edward Lucas
, The Economist ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eksistentsiaalse ohuga silmitsi seistes tuleb teha ohverdusi selle alistamiseks. See oli külma sõja õppetund, mille me 1991. aasta järel unustasime ja Pariisi veretöö järel peame uuesti selgeks õppima.

Kaalul on meie tsivilisatsiooni kaitsev julgeolekukorraldus. See võimaldab meil nautida mugavat ja enesekeskset elu viisil, mida praegu loeme enesestmõistetavaks, välja arvatud siis, kui satume vastamisi pühasõdalasega, kel käes Kalašnikov ja kes peab meid valgustusajastu väärtuste paheliseks kehastuseks, mida ta tahab hävitada.

See julgeolekukorraldus on muutunud hapraks. See ei suuda toime tulla Euroopa äärealade katastroofiliste majanduslike, poliitiliste ja demograafiliste tingimuste ega neist läbikukkunud ja -kukkuvatest riikidest lähtuva migrantide vooluga. Samuti ei saa senine süsteem hakkama võõrandunud usu- ja rahvusvähemustega Euroopa riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles