Merkel – alandatud juubilar

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida valusamalt Horst Seehofer oma koalitsioonipartnerit sõnadega piitsutas, seda kivisemaks muutus Angela Merkeli näoilme.
Mida valusamalt Horst Seehofer oma koalitsioonipartnerit sõnadega piitsutas, seda kivisemaks muutus Angela Merkeli näoilme. Foto: Reuters

Äsja täitus kümme aastat päevast, kui Angela Dorothea Merkel istus Saksa liidukantsleri toolile.

Ajakirjandus kubiseb kirjutistest tema värvirikkast ametiperioodist, mida 61aastane juubilar ise peab “kümneks heaks aastaks Saksamaale”.

Ainuke, kes pole võimeline oma negatiivseid emotsioone tagasi hoidma, on kristlike demokraatide (CDU) sõsarpartei CSU (kristlikud sotsialistid) esimees Horst Seehofer. Baieri peaminister on juba pikemat aega ebadiplomaatiliste väljenditega kritseerinud Merkeli põgenikepoliitikat. Saksamaa valitsuse juht on seni pidanud targemaks Baieri lõvi infantiilsetele karjatustele avalikkuses reageerimata jätta. Ehk oligi see põhjus, miks Seehofer otsustas CSU kongressil Münchenis Merkelit pärast tema 21 minutit kestnud kõnet korralikult sakutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles