Video: Kaitseliit hakkab suurõppusel linnatänavail paugutama

, Kaitseliidu Pärnumaa maleva teabeohvitser
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu suurõppus Orkaan toob eeloleval nädalavahetusel Pärnusse ligemale 1300 kaitseliitlast, kaitseväelast ja Läti vabatahtlikku, õppuse tõttu suletakse ajutiselt osa tänavaid.

Kaitseliitlased harjutavad tegutsemist hoonestatud alal põhiliselt kaubasadama ümbruses Vana-Pärnus ja vanade kasarmute juures Tammsaare puiesteel. Õppekohtadel kasutatakse päevasel ajal imitatsioonivahendeidki.

Samuti näeb Eesti ja Läti vabatahtlikke sõjamehi tegutsemas Häädemeeste ja Kabli lähistel, Eametsas ja Vaskrääma kandis. Liiklus pole otseselt väljaõppega seotud alade vahetus läheduses piiratud, välja arvatud juhtudel, kui toimub suurem üksuste liikumine.

Sõidukitele jääb avatuks ka teatriesine väljak, kus pühapäeval kell 14 toimub õppuse Orkaan lõpurivistus ja nii riigikaitsjatele kui linnakodanikele pakutakse sõdurisuppi.

"Kui varem oleme Orkaane korraldanud valdavalt hoonestamata aladel, siis tänavu otsustasime õppuse linna tuua," ütles Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Tõnu Miil. "Võttes arvesse maailmas toimuvat, on väga oluline, et kaitseliitlased oskaksid tegutseda linnatingimusteski ja inimesed harjuksid sellega ära."

Malevapealiku sõnutsi ei tohiks õppus pärnakatele erilisi ebamugavusi põhjustada.

Miili jutu järgi pakub Orkaan harukordset võimalust heita pilk Kaitseliidu väljaõppele, seepärast on kõik huvilised igati oodatud sellest osa saama. Samal ajal pani ta inimestele südamele, et nad jälgiksid julgestajate juhiseid ja püsiksid väljaspool lintidega tähistatud ala. "Samuti on kõik linnakodanikud kutsutud lõpurivistusele," lausus malevapealik.

Reedest laupäevani kestev kümnes Kaitseliidu suurõppus Orkaan toob tänavu Pärnu linna ja maakonda üle 1000 võitleja põhiliselt Saaremaa, Pärnumaa ja Lääne malevast, keda toetavad väiksemate üksustega teised Kaitseliidu malevad. Samuti on õppusele kaasatud Scoutspataljoni ja Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze kompaniid ja Eesti õhuväe lennuvahendid.

Vaata videost, mida Kaitseliidu õppusel tegema hakatakse ja millised Pärnu tänavad ajutiselt suletakse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles