Kommentaar: Uus olukord õigusruumis tekitab segadust

Romek Kosenkranius
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: PP

Arendaja leidis, et ainult hoone ehitusjoone määramiseks detailplaneeringuprotsessi korraldamine on liiga koormav ja ajamahukas. Praegune õigusruum lubab ehitusõiguse andmist mitmel viisil. Seadusandja on loonud võimaluse olemasolevaid detailplaneeringuid projekteerimistingimustega täpsustada või ehitusõigust anda projekteerimistingimuste alusel juhul, kui ei ole detailplaneeringu koostamise kohustust.

Kuna seadus lubab sellistel puhkudel kaaluda, kas tunnistada detailplaneering kehtetuks ja anda samale alale välja projekteerimistingimused või koostada uus detailplaneering, otsustas linnavalitsus kasutada võimalust, mis koormaks nii arendajat kui kohalikku omavalitsust vähem. Arvestasime seda, et muuta on vaja vaid kaks meetrit esiseina asukohta, muus osas jäävad detailplaneeringu tingimused kehtima.

Detailplaneeringu kehtetuks tunnistamine ja seejärel projekteerimistingimuste väljastamine ei ole erakordne. Sel ja eelmisel aastal on näiteks volikogu tunnistanud kehtetuks detailplaneeringu Papiniidu 2 osas (osaliselt), Vallikraavi ala detailplaneeringu (osaliselt), Tammsaare 6 kinnistu detailplaneeringu, Pirni 11 ja Oja 45 kinnistute detailplaneeringu, Allika 24 kinnistu detailplaneeringu jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles