Kas mõtlete autoga sõites käikudele?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Roosileht.
Katrin Roosileht. Foto: PP

Muutume autoga sõites nii automaatseks, et ei mõtle suunale, käigukastile. Nii on ka mõtlemisega, arutlevad koolitusfirma Meta-Profiti NLP-treenerid-konsultandid ja raamatu toimetajad Katrin Roosileht ja Sirle Roots, kes soovivad kummutada müüti, et NLP on midagi, mis mõeldud vaid tippjuhtidele.

“Olen kuulnud, kuidas mõni inimene on NLP väljendit kuuldes ehmunud ja ütleb, et see on nagu hüpnoos või manipulatsioon. See on tegelikult suur tööriistakast enese juhtimiseks,” sõnab Roosileht.

Roosilehe meelitas NLP juurde see, et mõtleme alatihti, kuidas peame tööle tulema, poest läbi minema, kuuse tuppa tooma, lastevanemate koosolekule minema. “Kui vahetan sõna “pean” välja ja ütlen “tahan”, muudab see minu seisundit. Ma tahan minna tööle, sest mul on koht, kuhu minna ja teenida raha. Tahan minna poodi, et mul oleks perele söök lauale panna. See ongi NLP – iseenese seisundi juhtimine, kuidas ma seda elu kogen,” toob ta lihtsa näite. “Kui muudame ainult käitumist, siis tunneme, et teeme midagi vägisi. Oleme justkui rahul, aga rahulolu ei saavuta,” näitlikustab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles