Kaupo Meiel: Raamatud naasid Ülejõele

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Eelmise aasta kevadel kogusid Pärnu kooliõpilased allkirju, et Ülejõe haruraamatukogu alles jääks. Kärpevajadusele viidates oli toonane Pärnu linnavalitsus otsustanud selle sulgeda. Samal kevadel Koidula memoriaalmuuseumi väisanud poetess Doris Kareva oli sellisest käitumisest suisa pisarateni liigutatud.

Linna rahaline seis pole kiita praegugi, kuid kompromiss suudeti saavutada ja Ülejõe raamatukogu majas algas eile taas teoste laenutamine. Samuti saab seal internetti kasutada ja ajalehti-ajakirju lugeda. Raamatukogu jagab ruume nüüd MTÜ Kollisti Seltsi eestveetava Vana-Pärnu kultuurikeskusega ja see pole alternatiivina sulgemisele sugugi paha.

Kui alla kuu aja eest kirjutas Pärnu Postimees Ülejõe haruraamatukogust kui väga väikesest laenutuspunktist, siis eile nimetas keskraamatukogu seda Ülejõe raamatukoguks, mille avariiulitel leiab koha 5000 raamatut. Pole küll palju, kui võrrelda endise 34 000 teost sisaldanud koguga, kuid parem kui 3000, nagu vahepeal räägiti.

Nüüd ei jää Ülejõe ja Vana-Pärnu rahvale soovida muud kui õnne ja edu uue hingamisega vanas majas tegutsemisel! Kutsuge ikka linnarahvast külla, korraldage toredaid (kirjandus)üritusi ja tõestage, et raskelgi ajal on raamatuid ja linnaraamatukogu väga vaja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles