Rakvere teater toob Pärnusse Pipi ja romantika

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt kui Harry ja Sally.
Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt kui Harry ja Sally. Foto: Alan Proosa

Kolmapäeval, 24. novembril kohtab Pärnus tavapärasest rohkem läänevirulasi, sest Rakvere teater toob Endlasse sel päeval kaks lavastust: keskpäeval kohtuvad lapsed taas kord “Pipi Pikksukaga” ja õhtul hargneb suuremate vaatajate silme all lahti romantiline komöödia “Kui Harry kohtas Sallyt”.

Rakvere teater on Pipi lugu mänginud ligi 200 korda ja tundub, et ikka leidub lapsi, kes seda etendust näinud pole või tükki veel kord vaadata tahavad.

Pipi Pikksuka seiklused on lavale seadnud Aare Laanemets ja Pipit mängib Ülle Lichtfeldt.

Samal õhtul astuvad Endla suure saali lavale aga Tarvo Sõmer ja Ülle Lichtfeldt kui Harry ja Sally. See tuntud menufilmil põhinev komöödia keskendub olulisele ja vanale teemale inimkonna ajaloos – armastuse leidmisele ja äratundmisele.

Sõpruse ja armastusega seotud küsimusi lahendavad koos Harry ja Sallyga kümmekond eestlastest armastajapaari, kes lavale ilmuvad video vahendusel.

Kuigi loo peategelasi lahutavad praegustest eestlastest peale geograafia aastad, on elu Rakveres ja New Yorgis üsna sarnane: inimesed kohtuvad, armuvad, tülitsevad ja lepivad. “Kui Harry kohtas Sallyt” kirjutasid Nora Ephron ja Marcy Kahan, lavastas Jaanika Juhanson. Sõmeri ja Lichtfeldti kõrval mängivad Anneli Rahkema, Erni Kask, Rauno Kaibiainen ja Eili Neuhaus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles