Kodanikupäeva tähistatakse kodanikunädalaga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnakodaniku maja.
Linnakodaniku maja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Järgmisel reedel, 26. novembril tähistatakse Eestis kodanikupäeva, mistõttu toimub Pärnus järgmise seitsmepäevaku jooksul kodanikunädal.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo teatel on kodanikunädalal avatud uksed Pärnu linnavalitsuses ning linnakodaniku majas.

Linnakodaniku maja on kodanikunädalal avatud huvilistele 23., 24. ja 25. novembril. Kooli- ja lasteaialapsed on koos õpetajatega oodatud linnavalitsuse majja 24. ja 26. novembril. Vajalik on eelnev registreerimine.

Neljapäeva, 25. novembri õhtul toimub linnakodaniku majas teemaõhtu “Pärnu kodanik seadusandja rollis”. Õhtul esineb riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde. Muusikalisi hetki pakuvad üritusel Anne Uusna laulustuudio lapsed ja muusikakooli instrumentalistid.

Reede päeval on linnakodaniku majja külla oodatud eelnevalt registreerunud grupid.

Seekordseteks arutelu teemad on “Pärnu Põhjasõja keerises” ja “Mehed linnatüüril”.

Põhiekspositsiooni kõrval on linnakodaniku majas vaatamiseks välja pandud näitused “Rahvusvahelised hansapäevad Pärnus” ja “Pärnu Põhjasõja keerises - 310 aastat Põhjasõja algusest”.

Teemaõhtule sissepääsuks on tarvilik varuda priipääse linnakodaniku majast, samas saab kinni panna aegu grupikülastusteks.

Kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele. Eesmärgiks on teadvustada kodanikustaatust ja tõsta kodanikuuhkust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles