Teistmoodi koolinädal Raeküla koolis

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla koolis oli teistmoodi koolinädal.
Raeküla koolis oli teistmoodi koolinädal. Foto: Erakogu

Jõulupühade lähenedes on olnud kombeks, et Raeküla kooli lapsed tegelevad õppetööga väljaspool koolimaja. Suurepärane on seejuures asjaolu, et õppetunnid on eriilmelised ja toimuvad mitmes paigas Pärnu linnas, maakonnas ja kaugemalgi. Lastel on teisiti korraldatud koolitöös palju avastamisrõõmu ja nad saavad teadmisi elust endast.

Uus koolinädal algas nagu tavaliselt, ent selle koolinädala päevad on kõik sootuks teistsugused kui muidu. Iga klass oli aegsasti teinud plaane, kuhu põnevasse kohta võiks minna, kui teistmoodi koolinädal algab. Nii olid kolmandad klassid otsustanud  külastada ooperiteatrit Estonia. Vaatamiseks oli valitud lavastus „Pähklipureja“. Hiljem tutvuti jõuluhõngulise pealinna ehterüüs vanalinnaga. Järgmisel päeval käidi Pärnus käsitöögildis veel kinkegi valmistamas.

Teised klassid olid otsustanud aga käsitöö kasuks, sest mis võiks kodustele olla parem kink kui omatehtud armas asjake. Põnevaid meisterdamistunde andsid Sanga seltsimaja toredad juhendajad, kelle valvsa silma all valmisid väikeste kunstnike näppude vahel eriilmelised ning tõeliselt kunstilised kingitused kodustele. Toredad klaasehted, ilmekad külmportselanikaunistusega karbid ja salvrätitehnikas laekad lipsasid kodudesse oma aega ootama. Osale lastest pakkus aga Vene talu pererahvas külalislahkust ja meisterdamislusti. Siingi valmis põnevaid vene rahvusmotiivis kinke kodustele.

Meie kooliuusikud külastasid aga Maarja- Magdaleena gildi jõuluteatrituba. Seal said nad meeleoluka etenduse osaliseks ja meisterdasid töötubades jõulukinke kodustele.

Viiendad ja kuuendad klassid, kõige vanemad meie hulgast, leidsid meelepärase olevat õpetliku matka talvises metsas. Väljasõidul uuriti, kas loodus ikka valmistub talveks või on jõulude eel hoopis kevade hõngu tunda. Ei unustatud sulelistele metsaelanikelegi meelehead panna. Pärast matka tehti viktoriin. Pärastlõunal toimus aga põnev sporditund Castor Squashi klubis.

Neljandates klassides tulid kooli hoopis lapsevanemad, kes hakkasid ise õpetajateks ja juhendasid lapsi-õpetajaid piparkookide tegemisel ning samblakuuskede meisterdamisel.

Kahjuks saavad kõik head asjad ruttu otsa ja nädal lendas lausa linnutiivul. Tegutsemislusti jagus kõigile, nii lastele, õpetajatele kui ka lapsevanematele. Rõõmus on aga mõtelda sellele, et kõik, mida ette võeti, tehti südame ja heade soovidega. Eks jõulud olegi rõõmu tegemise aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles