Kohus Pärnu soojahinda ei muutnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna halduskohus otsustas teisipäeval jõusse jätta konkurentsiameti mullu novembrist pärineva otsuse, millega amet keeldus kooskõlastamast Fortum Termesti hinna tõstmise taotlust Pärnu võrgupiirkonnas.

Kohtu otsus pole jõustunud ja seda saab edasi kaevata kuu aja jooksul. Suure tõenäosusega Fortum Termest ka otsuse edasi kaebab, ütles BNSile konkurentsiameti välis- ja avalike suhete osakonna juhataja Maarja Uulits.

Fortum Termest esitas mullu aprilli lõpus konkurentsiametile taotluse soojuse piirhinna tõstmiseks 789,75 kroonini megavatt-tunni eest. Tolle aja hinnaga võrreldes soovis Fortum 15 protsenti kõrgemat hinda, sest soojuse müügihind oli siis 686.30 krooni megavatt-tunni eest.

Konkurentsiamet ei kooskõlastanud Fortumi küsitavat hinda mullu novembris, kui Pärnu võrgupiirkonna soojuse piirhind oli oktoobri seisuga olnud 598.61 krooni megavatt-tunni eest. See tähendab, et mullu oktoobris oli hind 32 protsenti madalam taotletust.

Uulitsa sõnul oli eitava otsuse peamine põhjus tegevuskulude kasv 76 protsenti.

Praegu on varasema info kohaselt Pärnu võrgupiirkonnas soojuse piirhind 649.14 krooni megavatt-tunni eest. Fortum on oma hiljutises pressiteates ise Pärnu soojahinda nimetanud riigi üheks madalamaks.

Fortum Termesti juhatuse esimees Margo Külaots nimetas ettevõtte hindu väga konkurentsivõimelisteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles