Noortekeskuses tuleb musikaalne nädalalõpp

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PööloY GlääNZ.
PööloY GlääNZ. Foto: Erakogu

Pärnu avatud noortekeskus tähistab kodanikupäeva kontserdiga ja kutsub noori helisalvestamise koolitusele.

Olle Nõmm noortekeskusest teavitas, et keskuse musikaalne nädalalõpp saab avalöögi reede õhtul, kui kell 20 algaval kodanikupäevale pühendatud kontserdil astuvad akustiliste kavadega üles ansamblid John Stuart Mill ja Pööloy Gläänz.

Mullu  20 aasta juubelit pidanud Pööloy Gläänz esitab oma uusi ja vanu romantilise alternatiivroki hitte parimas unplugged-esituses.

Pärnu juurtega John Stuart Mill esitleb kontserdil oma debüütalbumit “Panoptikon”. Sarnaselt esinemisega “Augustiunetuse” festivalil Pärnus kaasab bänd endaga seekordki Chasper Kazparovich Picturesi videoinstallatsiooni.

“Muusikalise nädalalõpu tähtsaimaks sündmuseks on kõigile huvilistele avatud tasuta helitehnika koolitus, mille eesmärk on õpetada käepäraste vahenditega oma muusikat salvestama,” rääkis Nõmm. “Seda viib läbi Janek Kivi Muusik stuudiost.”

Koolitus algab laupäeval, 27. novembril kell 11 ja see toimub klubi-kohviku IN ruumides, kus lavale on sisse seatud näitlik prooviruum, mille tehnikaga valmib kõigi osalejate silme all demosalvestis. Sellele eelneb teoreetiline osa, kus antakse vajalikud eelteadmised helitehnikast ja selle kasutamisest. Seejärel mängitakse otse pealtvaatajate silme all läbi üks näitlik salvestusprotsess. Kõigil huvilistel on võimalik kohapeal esitada küsimusi.

“Tänapäeval on tahes-tahtmata tekkinud olukord, kus bändi eksistentsi lahutamatuks osaks on mingigi helijälg,” teadis Nõmm. “See on üks noortebändide konkursil kandideerimise eeldus ja sellest tulenevalt on tekkinud tõsine huvi omal käel salvestamise vastu. Teisalt aitab selline salvestamine noortel bändidel ette valmistada oma loomingut enne tõelisesse stuudiosse minekut, kus aega mõõdetakse rahas ja seetõttu eksperimenteerimiseks aega napib.”

Noortekeskus ootab peolisi ka tuleval kolmapäeval, 1. detsembril kell 20, kui klubis-kohvikus IN toimub "YouTube disko". Üritusel näidatakse erinevaid muusikavideosid, mille järgi on võimalik tantsida või neid lihtsalt vaadata. Kohapeal saab küsida ka soovilugusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles