Ene-Margit Tiit: Suvekihnlaste mure ja elukoha registreerimine

Ene-Margit Tiit
, statistikaameti peametoodik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis Kihnu valla Facebooki-lehelt.
Kuvatõmmis Kihnu valla Facebooki-lehelt. Foto: Kuvatõmmis

Pärnu Postimehe artikkel “Kihnu vallavanem ajas linnaametniku närvi” algab lausega “Kihnu vallavanema sõnade kohaselt on igal inimesel õigus ja vaba valik registreerida elukoht selles omavalitsuses, kus ta seda paremaks peab”. Nii see ei ole.

Kui valida internetis “Elukoha registreerimine”, avaneb portaal Eesti.ee, kus on selges eesti keeles kirjas: “Kõigil Eesti elanikel on kohustus hoolitseda selle eest, et nende elukohaandmed rahvastikuregistris oleksid õiged. Elukoha registreerimine tähendab inimese elukoha andmete kandmist rahvastikuregistrisse. Inimene on kohustatud esitama oma andmed rahvastikuregistrisse pärast uude elukohta kolimist, valede andmete leidmisel rahvastikuregistrist või elukoha andmete puudumisel.”

Seega on igal Eesti elanikul hoopis kohustus hoolitseda selle eest, et rahvastikuregistris oleksid tema elukohaandmed õiged, mitte vabadus neid suvaliselt muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles