Hans Soll: Loogem Pärnu jõele esinduslik uus kuub

Hans Soll
, algatusrühma “Sindi pais” liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Algatusrühma “Sindi pais” püha üritus “Pärnu jõgi kalarikkaks, forelli- ja lõhejõeks” on riigi Pärnu jõe kalastiku elupaikade taastamise kava toestusprogramm. Meie sisuline eristumine riiklikust oli selles, et nõudsime kategooriliselt Sindi paisu mahavõtmist. Riiklik meede paisul kalatee avamise kohta nii resoluutne ei olnud. Nüüd on paisu mahavõtt seadustatud ja järgneb selle ettevalmistamine.

Meie jätkuva toetustegevuse ideoloogia ja eesmärk on selles, et Pärnu jõe uus kuub saaks ehk isegi riigi suureks juubeliks esinduslik, rahuldaks rahvast ja muidugi riiki ennast.

Mis toimub ümberringi? Luksushotellid linna, golfiväljakud linna külje alla, lennuväli, Rail Baltic ja võib-olla isegi meretunnel Tallinna ja Helsingi vahel on uut puhangut ennustavad märgid. Selles valguses elu tuiksoon Pärnu jõgi oma maaliliste kallastega ei tohi olla aplodeerija rollis. Püha üritus väärib küünlaid ja selle nimel tasub tööd teha. Suured sõnad nõuavad täideviimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles