Galerii: jõejääl suusatajad ja kalastajad läbi jää kukkumist ei karda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi päästeamet hoiatab, et jää paksuses tuleks selle testimiseks äärmiselt kindel olla, oli liiklus Pärnu jõel sel nädalavahetusel äärmiselt tihe.

"Jääle minek tuleb kõne alla alles pärast paarinädalast külma, kui jää paksus on vähemalt kümme sentimeetrit. Ka siis peab ettevaatlik olema. Jää tugevusest olenemata on elutähtis pöörata tähelepanu teistele näitajatele peale sentimeetrite," sõnas Lääne päästekeskuse ennetaja Merilin Mihkeles 9. jaanuari Pärnu Postimehe arvamusküljel.

Küsides jõel kalastanud mehelt, ega ta karda läbi jõejää kukkuda, vastas ta, et jää on paks küll. "Olen aastaid siin kala püüdnud, mis minul karta," rääkis mees ja tõmbas järgmise uimelise august välja.

Teine kalastaja ütles, et on neidki, kes temast märksa varem kalale ronivad, mõnikord lausa siis, kui kogu jõgi pole jääski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles